De investeringen waren vooral afkomstig van vermogende en institutionele beleggers.

De Bitcoin-fondsen die door Mike Novogratz worden beheerd

De Bitcoin-fondsen die door Mike Novogratz worden beheerd, hebben in het eerste jaar van hun activiteiten, volgens een paar recente SEC Formulier-D-dossiers, 58,7 miljoen dollar opgehaald.

Galaxy Digital beheert meerdere Bitcoin-fondsen: Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP en Galaxy Bitcoin Fund LP. De eerste ontving $55,1 miljoen, terwijl de andere $3,6 miljoen kreeg, voornamelijk van rijke en institutionele beleggers.

Galaxy Institutional Bitcoin Fund werd afgelopen november gelanceerd en heeft een minimale beleggingsbehoefte van $250.000 en is specifiek gericht op de groeiende vraag van instellingen naar Bitcoin Lifestyle. Dit fonds heeft in één jaar tijd opbrengsten ontvangen van 33 investeerders.

Galaxy Bitcoin Fund is een kleiner fonds, ook gelanceerd in november 2019, en trok 56 investeerders aan, elk met een investering van ten minste $25.000.

Galaxy Institutional Bitcoin Fund, Ltd, een andere entiteit onder Novogratz Galaxy Digital, haalde $45 miljoen op van 13 investeerders, volgens het indienen van de SEC van woensdag. Het is echter niet duidelijk of dit fonds onafhankelijk is of gerelateerd aan Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP.

Instellingen die in Crypto springen

De institutionele vraag naar Bitcoin is de afgelopen jaren explosief gestegen, wat vermoedelijk de oorzaak is van de aanhoudende opleving van de digitale valutamarkt. Net als bij Galaxy Digital zijn ook andere Bitcoin-fondsbeheerders getuige van een enorme groei van de vraag.

„Bitcoin is een macro-activum geworden om zich in te dekken tegen de verloedering van fiatvaluta, zowel hier in de VS als in het buitenland“, zei miljardair Novogratz in een recent interview met Yahoo Finance. „Iedereen moet 2% tot 3% van zijn of haar nettowaarde in Bitcoin stoppen en er over vijf jaar naar kijken, en het wordt een heleboel meer“.

Ondertussen bereidt Galaxy Digital zich voor om een ander Bitcoin-fonds in Canada openbaar te maken, dat zal worden beheerd door CI Global Asset Management (CI GAM).

Von admin