Retten dømte Volodymyr Kvashuk til ni års fengsel for å ha bedraget sin arbeidsgiver.

Justisdepartementet i USA sendte en pressemelding på mandag og nevnte at en tingrett i Seattle dømte en tidligere programvareingeniør fra Microsoft til ni års fengsel for anklager knyttet til hans bitcoin-ordning for å svindle sin arbeidsgiver på mer enn 10 millioner dollar.

I følge den offisielle pressemeldingen startet Volodymyr Kvashuk, en 26 år gammel ukrainsk statsborger bosatt i Renton, Washington, sin karriere hos Microsoft som entreprenør og kom senere inn i selskapet som ansatt i august 2016.

Som det fremgår av kunngjøringen, stjal Kvashuk midler fra digitale gavekort mens han jobbet i Microsoft og kjøpte et hjem på 1,6 millioner dollar i USA, sammen med annen luksus ved å selge de digitale kortene online. Han maskerte også kilden til midler som kom inn på bankkontoen hans gjennom en kompleks bitcoin profit-blandingstjeneste.

Pressemeldingen siterer at han over de syv månedene av Kvashuks ulovlige aktivitet overførte rundt 2,8 millioner dollar i bitcoin til banken sin og andre investeringskontoer. „Å stjele fra arbeidsgiveren din er ille nok, men å stjele og få det til å se ut som at kollegene dine er skyld i, utvider skadene utover dollar og øre,“ sa advokat Brian T. Moran i en uttalelse.

„Denne saken krevde sofistikerte, teknologiske ferdigheter for å etterforske og straffeforfølge, og jeg er glad for at våre rettshåndhevelsespartnere og det amerikanske advokatkontoret har ferdighetssettene som trengs for å bringe slike lovbrytere for retten,“ la han til.

Første Bitcoin skattesak

Kvashuk ble funnet skyldig i å innlevere falske selvangivelser og hevdet bitcoin i gave. Ryan L. Korner, ansvarlig IRS-CI-spesialagent, sa: ”Volodymyr Kvashuk-rettssaken markerte en stor seier for IRS-CI og det føderale teamet om nettkriminalitet. Kvashuks kriminelle stjelehandlinger fra Microsoft, og påfølgende innlevering av falske selvangivelser, er landets første Bitcoin-sak som har en skattekomponent. Enkelt sagt, dagens straffutmåling beviser at du ikke kan stjele penger via Internett og tror at Bitcoin kommer til å skjule din kriminelle oppførsel. „

Von admin